Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI розпочали космічний експеримент, відправивши до Міжнародної космічної станції установку для ферментації саке. Цей проєкт отримав назву DASSAI MOON Project і має на меті вивчити можливість виробництва саке в умовах невагомості, схожих на місячні. Установка містить технологію, яка дозволяє виготовляти саке на Місяці, використовуючи рис з Землі та воду з місячного льоду. Процес бродіння саке ускладнений через вплив меншої гравітації. Експеримент почнеться 21 жовтня на борту корабля HTV-X, який запустить Японське агентство аерокосмічних досліджень. Після двотижневого експерименту ферментовану рисову масу повернуть на Землю, а частину перетворять на саке, яке планують продати за $720 тисяч. Зароблені кошти підуть на розвиток космічних програм. Цей експеримент може вказувати на можливість виробництва продуктів на Місяці для майбутніх космічних місій та створення постійних баз нашідш Землі.